Het begint bij de basis


Op dinsdag 15 november organiseert Expertisecentrum Mensenhandel & (jeugd)Prostitutie (EMP) op het het Summa College twee rondes workshops (Mensenhandel & No Shhhame) voor leerlingen Handhaver, Toezicht en Veiligheid.

EMP verzorgt de workshops en zoomt in op mensenhandel en liefde en seksualiteit bij jongeren, i.c.m. internet en social media.

Het begint bij de basis
Scholen doen ook actief mee aan de Week tegen Kindermishandeling

Op donderdag 10 november organiseert het Summa College een gastcollege ‘Ik zie jou’. Het gastcollege is voor eerstejaars studenten (niveau 3 en 4)  van de opleiding Pedagogisch werk.

In de afgelopen lesperiode ontvingen eerste jaars studenten van Summa Pedagogisch werk (niveau 3 en 4) al basiskennis over het thema kindermishandeling. In de aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling wordt deze kennis nog verder uitgebreid door middel van een gastcollege.

Tijdens twee gastcolleges op 10 en 11 november, bespreekt een ervaren trainer aan de hand van foto’s en stellingen de meest voorkomende vormen van kindermishandeling. Het is zo belangrijk dat aankomend professionals kindermishandeling in de praktijk herkennen!

De minor studenten Pedagogiek besteden vanuit de Pedagogische Kwestie ‘Week tegen Kindermishandeling’ uiteraard ook aandacht aan het thema. Zo verzorgen zij op 14 november samen met een RAK trainer een voorlichting over het thema Kindermishandeling voor de 1e en 2e jaars studenten van de Fontys. De film ‘Het verhaal van Sahar’: ervaringsdeskundige van huiselijk geweld en kindermishandeling, wordt vertoond.

Sahar vertelt hoe zij slachtoffer was en werd mishandeld door haar eigen moeder en vervolgens ook haar eigen kinderen mishandelde.  Maar Sahar vertelt ook wat heeft gemaakt dat deze cirkel van geweld is doorbroken en wie/wat  haar daarbij heeft geholpen.

De minor studenten woonden in het kader van de Week tegen Kindermishandeling al eerder de  op maat gemaakte ‘Meldcodetour’ bij. Aan de hand van een casus werden de stappen van de Meldcode met het bijbehorend afwegingskader samen met hen besproken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *