Jaarlijks Congres – Vroegsignalering bij baby’s


Steeds duidelijker wordt hoe belangrijk de eerste 1000 dagen van een mensenleven zijn.

Baby’s ontwikkelen zich razendsnel. Ouders moeten wennen aan het ouderschap. Kortom in de eerste periode van het leven gebeurt er van alles. Vaak gaat het goed, soms ook niet. Adequaat handelen in een pril stadium is dan van groot belang.De vijfde editie van het jaarlijkse Congres Vroegsignalering bij baby’s slaat een brug tussen de nieuwste inzichten en het handelen in de praktijk van alledag.

Het Congres Vroegsignalering bij baby’s passeren allerlei onderwerpen de revue. Zo is er aandacht voor de meest recente kennis over gehechtheid en post-partum depressie, het in kaart brengen en versterken van de ouder-kindinteractie in deze eerste periode en kwetsbare zwangeren en hun kinderen. De wijze van het gesprek voeren met ouders die lichamelijke klachten bij hun baby zien, wordt eveneens belicht. Verder is er aandacht voor het behandelen van baby’s met regulatieproblemen en komen de leerpunten naar voren uit onderzoek rond prematuur geboren baby’s.

Op het babycongres geven vooraanstaande experts uit wetenschap en praktijk hun antwoorden op deze en andere, soortgelijke vraagstukken. Doelgroep zijn alle professionals die met deze jonge doelgroep en hun ouders werken.

Op de hoogte blijven van al onze scholingsactiviteiten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *