Maak het verschil voor een kind


Maak het verschil voor een kind

Een website met tips en informatie voor iedereen die regelmatig te maken heeft met jongeren tussen 0 en 23 jaar. Docenten, trainers en vrijwilligers bijvoorbeeld. Maar ook opa’s, oma’s, ooms, tantes en buren.

Op de site lees je hoe fijn het is voor kinderen om alleen al hun hart te kunnen luchten. Soms is een beetje aandacht geven al genoeg. Lees hier ook tips hoe dit te doen in coronatijd. Meer inspiratie vind je ook op de facebookpagina en ons Youtube-kanaal En als dat niet voldoende is, vind je op de site de gegevens van alle professionele welzijns- en hulpverleningsorganisaties in de regio. Zo sta je er ook als volwassene nooit alleen voor. Weet dat er een heleboel professionals zijn om bij te springen als het nodig is. Voel je daardoor gesterkt om te zeggen:

 

Een kind in moeilijke omstandigheden is enorm geholpen als;

  • het op zijn niveau begrijpt wat er aan de hand is.
  • de dagelijkse dingen (school, sport, vriendjes enz.) doorgaan,
    ondanks de problemen. Als het kind of ouders dit niet
    zelf kunnen organiseren, wie kan er dan helpen?
  • het een vertrouwenspersoon heeft (dat kun jij zijn).

Oprechte aandacht van volwassenen is van onschatbare waarde voor een kind met zorgen thuis. Het vergroot ben hen de veerkracht en vermindert (effecten van) stress. Juist als je veel met kinderen omgaat – vrijwillig of professioneel – zijn jouw ogen en oren van levensbelang. Hoe eerder je iets opvalt en hoe sneller je daarop reageert, hoe kleiner het risico dat een situatie escaleert. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Bron: https://www.maakhetverschilvooreenkind.nl 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *